Dynamics of Youth community platform

Becoming Adults in a Changing World

10 Years Up x BACW

Becoming Adults in a Changing World heeft funding toegekend voor het 10 Years Up (10Yup) project. 10Yup is een longitudinale studie waarin onderzocht wordt welke doelen jongeren vanaf 16 jaar voor de toekomst hebben en welke strategieën ze gebruiken om deze doelen te bereiken.

10Yup wordt uitgevoerd door een groep onderzoekers van het Self-Regulation Lab bij de afdeling Sociale, Gezondheids- en Organisatiepsychologie: Denise de Ridder, Laura Weiss, Jeroen Benjamins en Marleen Gillebaart.

In de periode tussen 16 en 25 jaar leren jongeren om op eigen benen te staan. Er moeten veel belangrijke keuzes worden gemaakt op het gebied van school, werk, relaties, huisvesting en financiën. Deze keuzes kunnen bepalend zijn voor de rest van het leven en kunnen een grote invloed hebben op gezondheid en welzijn op de langere termijn. 10Yup maakt het mogelijk om te onderzoeken welke invloed de omgeving en persoonlijke factoren op zelfregulatiezoals zelfcontrole) hebben en wat de invloed van zelfregulatie op gezondheid en welzijn is. De kennis die we opdoen over deze jongvolwassenen en welke factoren in hun ontwikkeling een rol bij spelen is belangrijk voor het ontwikkelen van een effectief beleid op het gebied van hun gezondheid en welzijn.

De deelnemers vullen gedurende tien jaar elke drie maanden een aantal vragenlijsten in via een app. Inmiddels is het derde jaar van het project afgerond.

10 Years Up is een open science project. Mocht je interesse hebben om de data te gebruiken kun je deze teogestuurd krijgen. Mail dan naar becomingadults@uu.nl.